Daniel Beneš

Funkce: Vrchní šéfkuchař a vedoucí Jablonského Gurmána

Vzdělání: Vyučen kuchařem v Žamberku, poté vystudoval Střední školu Gastronomie v lázních Poděbrady

Daniel absolvoval půlroční pracovní stáž v bavorsko-české restauraci v Berlíně a stáž v Hinwilu ve Švýcarsku. Pracoval jako kuchař a později šéfkuchař v pětihvězdičkové hotelu Paříž v Praze a poté jako šéfkuchař spojených hotelů Filipinum, Srdíčko a Černý Medvěd rodiny Peštových v Jablonném nad Orlicí. Právě zde v roce 2005 zajišťoval stravování prezidenta Václava Klause a o deset let později prezidenta Miloše Zemana. Oběma prezidentům tak chutnalo, že se ochotně a sami od sebe s Danem vyfotili. (Je tak kuchařem dvou prezidentů a vzhledem k široké rozmanité škále strávníků JG mu žertem říkáme, že možná už také vařil pro třetího – budoucího českého prezidenta). Úspěšně absolvoval vícero kurzů moderní gastronomie – tak například Přípravu ryb, Přípravu steaků či kurz italské kuchyně včetně tajemství pravé pizzy.

Motto: Jídla od Jablonského gurmána – na Váš stůl vždy chutná a čerstvá.