Arif Qureshi

Funkce: Indický šéfkuchař Orientálních jídel

Vzdělání: Institute of Hotel | Management in Shimla (hlavní město Indie v britských časech), dosažený titul bakalář

Arif pochází z indické rodiny s nepřetržitou kuchařskou tradicí. Kam paměť sahá, jeho otec, dědeček a všichni další pra a několikrát pra v mužské linii byli šéfkuchaři (a stejně tak jsou šéfkuchaři jeho dva bratři). Namísto rodinného stříbra vlastní asi tři sta originálních receptů, sestavených předky a osvědčených na dvorech indických rádžů i anglických guvernérů. Po studiích Arif začínal od píky. Dva roky vařil v hotelích a restauracích v New Delhi a na dalších místech Indie, protože chtěl poznat specifiku jídel různých indických oblastí. Poté dva roky v hotelu Marriott ve Spojených arabských emirátech a pět let byl šéfkuchařem hotelu Hilton Al Hamra v Dubaji. V období covidu dostal několik pracovních nabídek od Srí Lanky přes Středozápad USA po Aljašku, ale rozhodl se pro Jablonského Gurmána. Príma, bomba, ochutnejte!

Motto: Chci dopřát světu autenticitu indického koření a zachovat jeho pravou chuť. (To indulge the world with authenticity of indian spices and retain their flavor and taste.)